Kymppiviikon tunturikokeet pidetty!

12-13.3.2016 pidettiin Utsjoella tunturikokeet vaihtelevissa sääoloissa kuten asiaan kuuluu. Välillä satoi vettä, välillä paistoi aurinko, aamuisin oli pakkasta ja iltapäivisin hikoiltiin. Koe oli ensimmäistä kertaa täynnä (12 kilpailijaa otettiin) ja lisääkin olisi osallistujia ollut, joten tällä maaliskuun alun kokeella on selkeästi tilausta. Riekot ovat vielä alamaissa, joten tulokset ”tehtiin” kiirunoilla.

Lauantaina starttasi 12 koiraa, joista 7 NUO-luokassa ja 5 AVO-luokassa. Keli lämpeni päivän aikana plussalle ja muuttui tihkusateeksikin, tuulta ei suuremmin havaittu. Tuloksia saivat nuorten luokassa Hertta ja avoimessa Mosku.

Sunnuntaina starttiviivalle tuli 8 ekipagea (4 NUO, 4 AVO), osa säästeli koiriensa tassuja, koska tiedossa oli karkeaa ja lasittunutta hankea. Aamupäivästä löydettiin vain kaksi kiirunaa, joka Välkky hienosti seisoi. Iltapäivällä keli muuttui aurinkoisesta myrskyisäksi, mutta silti Mosku sai seisottua ison kiirunaparven rinteestä jossa lintuja oli kymmeniä suojassa. Myöhemmin Siro onnistui vielä kaksi kiirunaa seisomaan. Palkinnoille Mosku ja Siro.

Tulokset:
12.3.2016
NUO2 Riekkokirhveen Hertha, ohjaaja Marko Stålnacke
AVO2 Högtinden’s Mosku, ohjaaja Juha Tuura

13.3.2016
AVO3 Högtinden’s Mosku, ohjaaja Juha Tuura ”kokeen paras koira”
AVO2 Kesärannan Siro, ohjaaja Samuli Koskenniemi